onsdag 26 september 2007

Femstjärnigt hotellrum för servrar i Landskrona

Nu har vi äntligen fått klartecken: vi kan börja bygga vår nya serverhall!

Att driva ett stadsnät innebär inte bara att lägga ner och ljussätta fiberkablar - det måste finnas några tjänster att använda nätet till. Just tjänster får vi som kommun inte erbjuda om det finns privata firmor som kan göra det i stället. För att kunna göra det hyr Tele2, Bahnhof och de andra leverantörerna plats i vår serverhall där de kan sätta upp sin aktiva utrustning.

Hittills har vi utnyttjat ett mindre utrymme i Elverkets källare. Visst det finns kyla och det ligger bra till, men det räcker inte till. Intresset för att hyra plats i serverrummet är större än tillgången.

Vi har sneglat ett tag på lokalen intill, ett hittills outnyttjat förråd mer än dubbelt så stort som vårt nuvarande rum. Det enklaste hade varit att bara slå ut väggen och fortsätta expandera, men vi kände att vi ville lite till den här gången.

Det är inte bara tjänsteleverantörer som är intresserade av att hyra utrymme, vi har en rad privata företag i Landskrona som gärna vill ha sina servrar på annat ställe än i sin egen garderob och kan vi erbjuda en förstklassig serverhall gör vi naturligtvis Landskrona ännu mer attraktivt som lokaliseringsort.

Så vi tänker bygga serverhall med kyla, redundanta och diversifierade fiberanslutningar, UPS och dieselaggregat för garanterad strömförsörjning, effektivt brandskydd och släckningsutrustning, inbrottslarm och accesskontroll, kameraövervakning - kort sagt, extra allt!

Vi har redan påbörjad projekteringen och kommer att bygga i tre etapper i den takt vi räknar med att fylla lokalen. Den första delen är planerad till att stå färdig någon gång april-maj nästa år och vi har redan intecknat 5-10 serverskåp. Men det finns ytterligare ca 5 skåpplatser kvar innan etapp 1 är fylld.

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av plats eller byggets gång i största allmänhet. Du når oss på 0418-470 790 eller 0418-470 799.

Inga kommentarer: